4 Verslavende boeken voor de zomervakantie

geplaatst in: Nieuws | 0

Zin in de zon? Ja. Gaat jouw zomervakantie er dit jaar anders uitzien, of toch niet? Die heerlijke vrije weken komen er hoe dan ook aan en dan doe je gewoon wat je altijd doet – lezen. Of je nou leest op de camping in Frankrijk of dit jaar in de achtertuin, het maakt niet uit. Maar wil je er iets speciaals van maken? Wil jij ook deze zomer lekker wegdromen in een wereld vol wonderen? Dan heb ik dé leestip voor een geweldig vakantieboek. Probeer eens deze onderstaande verslavende boeken voor de zomervakantie.

Het toffe van de boeken van Dizary is dat de verhalen prima los te lezen zijn. De 3 verschillende schrijvers van Project Dizary hebben heel goed naar elkaars werk gekeken en daarop doorgeborduurd. De hoofdlijn wordt gevormd door de Dizary-boeken van Patrick. Deel 1 en 2 sluiten prima op elkaar aan. En dan zijn er de geweldige zijspoorverhalen van Johan Klein Haneveld en Jasper Polane.

Vakantie leestip #1

nog zo'n verslavend boek voor de zomervakantie is boekentop, Jasper Polane, Panda.

Om je direct goed onder te dompelen in de wold van Dizary is Panda en het zwarte Dat een aanrader. Deze dolkomische novelle is de nieuwste titel en hij zal je beslist vermaken. Wat zou jij doen als je zeker weet dat je vader je moeder in een schildpad veranderd heeft? Het verhaal geeft je een mooi beeld van hoe bijzonder en magisch de wold van Dizary in elkaar steekt. Jasper Polane schreef met veel plezier deze titel voor Project Dizary. Het boek bevat ook nog eens een paar leuke illustraties.

Vakantie leestip #2

nog zo'n verslavend boek voor de zomervakantie is boekentop, Patrick Berkhof Dizary, leestip

Volg Panda direct op met Dizary boek 1 – Het levende systeem. Dit is een tot de laatste pagina spannend avontuur. Een herdruk moest er komen want vele lezers zijn je voorgegaan. Je beleeft een spannend avontuur van zes jonge mensen. Zij zijn gestraft met een magisch teken op de hand. Om van de straf af te komen moeten ze binnen 7 dagen een goede daad verrichten. Klinkt eenvoudig – is het niet.

Vakantie leestip #3

nog zo'n verslavend boek voor de zomervakantie is Acmala van Johan Klein Haneveld

Nog zo’n verslavend boek is Acmala. Het is altijd leuk om tijdens een zomervakantie te lezen over een expeditie die niet helemaal verloopt volgens plan. Er moeten reuzengrote motten worden bestreden, waarvan een exemplaar voor kwam in boek 1 van Patrick. Dus wil je tijdens je vakantie verdwalen in een schitterend maar levensgevaarlijk woud vol grote insecten en levende bomen, dan moet je beslist Acmala lezen.

Vakantie leestip #4

winnaar beste boekomslag the indie awards 2019. Vakantieboek leestip

Last but not least is de leestip voor het 2e Dizaryboek van Patrick Berkhof – Demonen van Myradé. Dit verhaal beschrijft eigenlijk ook een reis en ditmaal zijn het de helden van het vredesgilde van Moed en Daad die gedwongen een gevaarlijke missie moeten uitvoeren. Het volledige district wordt immers bedreigd door uit de hand gelopen magie. Net zo verslavend als de voorgaande boeken en verwacht een slot vol maffe uitvindingen.

Dus nu weet jij in elk geval waar je je vakantiegeld aan moet uitgeven. Een heel fijne zomervakantie gewenst. En blijf gezond.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.