YslashY bij de boekbeleving van Dizary

De boekbeleving was een groot succes

geplaatst in: Nieuws | 0

Dizary boek 2 – Demonen van Myradé werd tijdens een geweldige ceremonie tot leven gewekt. En samen met de boektrailer van Sophia Drenths’ novelle 1000 nachten, werd het een schitterend feestje. De boekbeleving was zoals beloofd meer dan gewoon een boekpresentatie. Vele zintuigen werden geprikkeld door bijzondere klanken, video, performance en drumsessie van het publiek zelf. Hier een verslag van deze onvergetelijke ervaring.

Samen met Sophia Drenth had ik er een mooie beleving van gemaakt.

Zij beet de spits af met haar boektrailer van 1000 nachten. Voorafgaand toonde ze een making of, vanuit de enige woestijn in Nederland. Het bleek nog een hele toer om zo’n trailer voor elkaar te krijgen. Het eindresultaat mag er zijn. De teaser kun je alvast bekijken op haar Youtubekanaal.

Mooie momenten

Mijn presentatie begon verrassend met de indringende gongslagen van de klanktovenaars van Yslashy. Dit maakte al meteen een grote indruk op alle aanwezigen. Als eerste vertelde ik wat er in de afgelopen jaren, sinds de lancering van mijn eerste boek, allemaal gebeurd was. Tijdens de vele beursbezoeken had ik een hoop mensen leren kennen en één daarvan, Johan Klein Haneveld, had inmiddels een bijdrage geleverd aan Project Dizary. Er waren genoeg mooie momenten om te delen en natuurlijk vormde dit de opbouw naar het moment suprême…

Geboorte van een boek

Mijn mooiste moment was toen mijn nieuwe boek Demonen van Myradé daadwerkelijk tot leven werd gewekt tijdens een geweldig ritueel. Dankzij een leuke interactie met het publiek, zij kregen namelijk trommels in de hand, werd het een geweldige belevenis. De klanktovenaars van YslashY toverden letterlijk mijn boek uit een magische ketel – klankschaal. Nou de buren hebben het geweten, wat een geluid! Ik voel het nog steeds en dit raakte mij. Boek 2 – Demonen van Myradé is dankzij dit event werkelijkheid geworden. Eindelijk voelt het af en mag ik met trots een titel aan project Dizary toevoegen.

De open locatie trok behoorlijk wat bekijks

De locatie was het Forum Café in de bibliotheek van Zoetermeer. Een open ruimte, wat ervoor zorgde dat ook de dagelijkse biebbezoekers nieuwsgierig werden gemaakt. Dat kwam in de eerste instantie door de cosplayers Sharon Ravenna en Hanne de Ridder, die geheel in Steampunkstijl de aanwezigen verwelkomden. Het event trok dan ook behoorlijk wat bekijks. Niet verwonderlijk met zoveel herrie van trommels. De mooie klanken van de trekharmonica van Arjen Grotendorst bracht iedereen dan weer tot stilte. In zijn mooie outfit zou hij zomaar een straatartiest uit mijn verhaal kunnen zijn. Voor een moment konden we wegdromen in de verwarrende straten van Dizary.

Arjen Grotendorst in vol ornaat met trekharmonica

De presentatie werd afgesloten met de Q&A tussen Sophia, mij en het publiek. Het werd een onvergetelijke middag en we hadden een hoop lol. We eindigden zoals ik begonnen was – met een paar doordringende gongslagen van George en Rachel. Daarna was er uiteraard nog gelegenheid voor het aanschaffen van onze boeken, die wij maar al te graag signeerden. Sophia vondt haar eigen boeken zowaar terug in de schappen van de bibliotheek van Zoetermeer.

Wat geweldig om hiermee het jaar af te sluiten. Natuurlijk krijgt de boekbeleving een vervolg. Waarom zou je een succes bij één keer laten? Dus meer auteurs, kunstenaars en muziekanten – een beleving waar nog lang over zal worden gesproken kan het boekenvak beslist gebruiken. In 2020 wellicht meer hier over.

Fotografie – Peter Monteny (C) 2019 – 2020 Uitgeverij Versa

boekbeleving dizary, Patrick Berkhof, Sophia Drenth, YslashY

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.