Patrick Berkhof, Dutch Comic Con

Foto-impressie Dutch Comic Con maart 2022

geplaatst in: Nieuws | 0

Het was druk, druk, druk, maar ontzettend leuk. De eerste Dutch Comic Con sinds een lange tijd zit er weer op. Hieronder zie je een impressie van de beurs. Maar echt veel tijd om foto’s te maken had ik niet, want zoals ik al zei: het was druk. Nauwelijks tijd gehad om op mijn gemakje te eten. Maar daar staat tegenover dat er weer een hoop nieuwe fans voor de wold van Dizary bij zijn gekomen.

45.000 mensen verdeeld over 5 hallen is best druk

Want wow, deze beurs blijft voor mij toch altijd een van de toppers. En steeds weer maak ik kennis met nieuwe fans die met een of meerdere boeken van Dizary naar huis gaan. Ik heb een hoop handtekeningen mogen zetten. En wat helemaal goed doet, zijn de fans die even langskomen voor een praatje en me vertellen hoe geweldig ze de boeken vinden. (En niet kunnen wachten op de nieuwe titels). Zo’n beurs geeft mij in elk geval weer de kick om keihard door te schrijven.

In het weekend van 26 en 27 maart zijn er een record aantal tickets verkocht. Er liepen ditmaal 45.000 mensen rond, aldus de organisatie. En dat was te merken. Pas in het laatste uur kreeg ik de indruk dat het wat rustiger werd. Wat mij opviel aan de afgelopen 10 jaar Comic Con was de shift in publiek. Tien jaar geleden waren het vooral bezoekers die geïnspireerd waren door de LOTR-films. En uiteraard ook de actiehelden- en SF-films. In de jaren daarna zette vooral de actiehelden door. Maar nu krijgen Marvel en DC serieuze concurrentie van Anime en Manga. Op dit moment is dat al zeker 60%. Wellicht iets om rekening mee te houden met je schrijfwerk en handel. Dit jaar waren er een aantal grote namen uit de filmwereld afgevallen. Logisch, met net de pandemie achter de rug en de onrust in Europa. Heb je deze editie gemist dan krijg je 19 en 20 november je weer een kans.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.