Ik ben begonnen met Dizary boek 3

geplaatst in: Nieuws | 0

Ik kan het haast niet geloven, maar de eerste woorden voor mijn 3e Dizary-boek staan op papier. Het voelt fijn om weer voor mijn wold te schrijven. Een tijdlang had ik er gewoon geen fut voor, vooral richting het einde van 2020. Ik ben tot de conclusie gekomen dat je dan als mens gewoon in een winterslaap moet, ha, ha. De decembermaand en begin van 2021 was voor mij een erg onrustige periode en ik kon mijn draai niet vinden. Ik had op dat moment ook geen werk (van schrijven kan ik helaas niet leven). Nu heb ik wel werk en dat is een hele geruststelling.

De titel

Op de afbeelding bij dit bericht zie je een titel staan – ga er niet vanuit dat dit het wordt. Ik vind het altijd fijn om met een werktitel aan de slag te gaan, als ware een kapstok waar ik het verhaal aan ophangt. Dus ja, er zitten wat woorden in die belangrijk zijn voor het verhaal, dat ga ik niet ontkennen. Maar een titel is het nog niet. Dus kijk er niet van op als ik over een maand een bericht post over Mission Impossible, Grenzeloze Magie of Licht in de Duisternis… ha, ha, ha.

De geheimen van Dizary

Het heeft zo lang geduurd omdat de wold van Dizary ook voor mij nog veel geheimen kent. Daar wilde ik eerst veel van ontdekken. In de tussentijd heb ik ongelofelijk veel aantekeningen gemaakt, geschrapt en getekend. In die wirwar begon een concreet avontuur te ontstaan en dat is wat ik tot boek 3 zal gaan vormen. Dat niet alleen, ik weet een beetje wat ik met de verhalen hierna wil gaan doen. Met deze grote lijn in mijn achterhoofd kan ik dit boek mooi gaan invullen met een geweldig avontuur dat goed op de rest gaat aansluiten.


Alle boeken van Dizary

De schatkamer van Dizary ligt op je te wachten


Waar zal het verhaal over gaan?

Tja, zo’n vraag is voor een auteur altijd lastig om te beantwoorden. Als ik een verhaal creëer dan heeft dat voor mij een bepaalde ‘magische’ lading. Zodra ik stukje ervan verklap dan is het net of die het die lading verliest. Ik vind het leuk om dit geheim te houden totdat ik voor mijzelf ook zeker weet dat de ‘magie’ van het verhaal op papier staat zoals ik het voor ogen heb. Natuurlijk staat er al wel iets vast; ik ga aan de slag met de helden van het vredesgilde van Moed en Daad. Verwacht ook nieuwe karakters, locaties en humor. Ook dit wordt een los te lezen verhaal, zoals alle boeken van Project Dizary.

Enneh, wanneer verschijnt het boek?

Jeetje, dat weet ik echt nog niet. De rede dat ik dit bericht schrijf is de welbekende stok achter de deur. Nu moet ik wel, want jullie gaan mij er vanaf nu uiteraard constant vragen over stellen. Dus blijf vooral zeuren, dat zorgt ervoor dat ik blijf schrijven. Op dit moment ben ik ook met een ander boek bezig dat niets met Dizary te maken heeft. Het is een spannende YA waarmee ik ga proberen bij een uitgever binnen te komen. We zullen zien.

Dizary boek 3. Project Dizary

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.