Positieve recensietekst NBD Biblion

geplaatst in: Jalvin, Nieuws | 0

Ik heb een positieve recensietekst van Biblion ontvangen voor mijn boek Jalvin en het rijm van de Wold en dat maakt mij blij. Er is door hun direct een bestelling geplaatst dus Jalvin ligt binnenkort ook in de bibliotheek. Het is voor het eerst dat ik een positieve recensie ontvang en na drie boeken ben ik dan ook best trots. Voor mij als auteur en uitgever een stukje erkenning. Ook heeft Stichting Dedicon direct een exemplaar aangevraagd, dus dat betekent dat er een audioboek van wordt gemaakt voor mensen met een visuele beperking.

De recensietekst is erg positief, maar vanaf de eerste regel ook meteen één grote spoiler. Dus dat is wel een beetje dom. Daarnaast stoort de proeflezer zich aan de taal- of zetfouten, maar ik denk dat een aantal bewuste woordspelingen in de tekst niet helemaal is begrepen. Gelukkig wordt deze recensie nergens anders gedeeld, jouw leesplezier zal er niet onder lijden. Ik zal een paar zinnen uitlichten.

…. Brood verdienen ze met Jalvins unieke gave: de faun kan de mooie beelden in de velden van de mensen zien en deze als verhalenverteller voor hen versterken. Gevaarlijk wordt het wanneer een geniepige rover (zelf zónder verbeeldingskracht) deze goed gevulde velden leegvist… Het geheel speelt zich grotendeels af op een marktplein in een drukke havenstad die middeleeuws aandoet. Binnen de intrigerende, uitgesponnen verhaallijn speelt ook de uitvinding van het boek door de komst van de flitspers een grote rol. De schrijfstijl is spannend en beeldend met oog voor details op basis van zintuiglijke waarnemingen. De indeling in hoofdstukken en de kleine pentekeningen (meermalen herhaald) verhogen de leesbaarheid. Storend zijn de relatief vele taal- of zetfouten. Voorin staan in zwart-wit een schets van het land Dizary en een detailkaartje van de havenstad Neilpoort. Onafhankelijk te lezen deel uit het Project Dizary, waaraan inmiddels ook andere schrijvers deelnemen. Vanaf ca. 13 jaar.

Mijn boek bestel je uiteraard hier op deze site. Dan kan ik hem tenminste voorzien van een handtekening. En je krijgt er ook een gratis boekenlegger en schetsdossier bij cadeau als je het fysieke boek besteld.

Vergelijkbare berichten

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.