Ode aan het geel, Patrick Berkhof

Ode aan het geel

geplaatst in: Humor, Nieuws | 0

Als koning van mijn Dizary-verhaalwereld vind ik het van belang dat men aandacht besteed aan de staats-kleur van Dizary. Vandaar mijn ode aan het geel, de kleur die niet voor niets in de titel van de boeken zit verwerkt. Geel maakt de mens blij en geeft moed.

Geel is de kleur van zoete lentegeuren, van de bloemen die opengaan bij de streling van vroege warme lentezonnestralen. Ecologen hebben ontdekt dat insecten een aangeboren voorkeur hebben voor gele bloemen boven rode bloemen. Niet voor niets zie je zoveel geel in het voorjaar, het geeft ook de mens energie en een positief gevoel. En dat is hard nodig na die eerste paar kale grijze maanden van het jaar. Geel staat voor de gouden gloed van de zon. Goud (aurum) wordt ook gevonden in de aarde en maakt je fortuinlijk.

Geel is een heel bewuste keuze voor mijn Dizary-wold. Het is immers een verhaalwereld vol met humor die je positive gedachten en levensplezier bezorgen. Dus Dizary maakt je vrolijk in het voorjaar. Net als een wandeling in de zon, bezorgen de verhalen je voldoende vitamine F (fantasie) om de komende maanden op te teren. Ons brein wordt door geel gestimuleerd en bezorgd ons kennis, wijsheid en volwassenheid. Gebruik geel voor de stimulatie van creativiteit en fantasie, en dan komt het helemaal goed met ook jouw creaties.

Geel, oh geel. Het geeft mij zoveel.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.