paperback book day

Paperback-boek dag vier je met een… paperback

geplaatst in: Nieuws | 0

Vandaag 30 juni is het Paperback boek dag. Vroeger werden boeken gemaakt van houten platten en in leer gebonden met de rug. Een erg fraai resultaat maar helaas niet zo praktisch als het gaat om – lekker mee te nemen op vakantie. Dus in de 19e eeuw werd een nieuwe techniek bedacht om boeken te lijmen en viola – de paperback was geboren. Ze zijn minder kostbaar om te maken en veel makkelijker mee te nemen op reis. En de Paperback Boek Dag viert dit heugelijke feit. Joepie!

Een simpele rede van de ontwikkeling van een paperback was de opkomst van het spoor. Sommige reizen duurden toen nog een week of langer. Een boek was dan perfect om de tijd te doden, maar een zwaar in leer gebonden foliant was buitengewoon onhandig.

Sinds die tijd zijn pocketboeken steeds populairder geworden vanwege zowel hun verlaagde prijs als hun draagbaarheid. Hoewel de moderne vooruitgang boeken nog lichter heeft gemaakt in de vorm van digitaal lezen, gaat er nog steeds niets boven een boek in je armen houden en jezelf er omheen krullen tijdens een rustige avond.

Deze Paperback Book Day valt op de dag dat de eerste Penguin-paperbacks in 1935 in Engeland werd gepubliceerd.

paperback book day

Een paperback-boek kan ook een softback of een softcover worden genoemd. Dit is een soort boek dat wordt gekenmerkt door een kartonnen omslag of een dikke papieren omslag. Het wordt meestal bij elkaar gehouden met lijm in plaats van nietjes of steken. En zeg nou eerlijk: er gaat toch niets boven het gevoel van pagina’s en de geur van een echt boek!

De beste manier om Paperback Book Day te vieren, is door helemaal op te gaan in je favoriete pocketboek. Als het een tijdje geleden is dat je een echt boek hebt gekocht, is dit je kans om dat te doen.  En als je een fan bent van het lezen van paperbacks, waarom zou je Paperback Book Day dan niet gebruiken om lid te worden van een boekenclub? Er zijn veel geweldige boekenclubs over de hele wereld, en je zult er dus zeker een vinden.

Een nog mooiere manier om Paperback Book Day te vieren, is door aan de slag te gaan met je eigen boek. Wil je al geruime tijd een boek schrijven, dan is deze dag het perfecte startschot om aan de slag te gaan!

(Bron: Dayoftheyear.com

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.