Patrick Berkhof SF fatnasydag, Godijn Publishing

Patrick op 2e plaats schrijfwedstrijd + publicatie

geplaatst in: Nieuws | 0

Het was een heerlijk dagje zo samen met uitgevers, schrijvers en lezers onder elkaar. Boekennerds mochten eindelijk sinds lange tijd weer eens samenkomen. En niet voor niets. Tijdens de SF en Fantasydag in Arnhem werden namelijk de prijswinnaars bekendgemaakt van de schrijfwedstrijd ‘afvalligen’. Het was een goed georganiseerde dag met lekker veel publiek. Er werden lezingen gegeven en nog meer boekendingen gedaan. Maar voor velen was het spannende moment aan het einde van de middag – de bekendmaking van de winnaar.

De dag werd voor de 3e maal gehouden en ditmaal in het sfeervolle theater het Hof in Arnhem. Het was zeer goed georganiseerd door Elly (daarvoor dank) Zij is verantwoordelijk voor haar uitgeverij Godijn Publishing en ze organiseert geregeld dit soort evenementen en workshops. Eind 2021 was de inschrijving voor de verhalenwedstrijd met als thema ‘afvalligen’. Deelnemers werd gevraagd een kort SF of fantasyverhaal van maximaal 3000 woorden te schrijven rond dit thema. Er waren dit jaar 45 inzendingen.

Tijdens de dag mocht Patrick samen met Cocky van Dijk, Mike Jansen en Daniel Warmoeskerken op het podium plaatsnemen voor een gesprek over hun schrijfwerk. Het werd een leuke interactie met het publiek, die de schrijver en uitgevers het hemd van het lijf mocht vragen. Er was vanuit de zaal veel belangstelling voor het Dizary project van Patrick. Er werd genoten van de persoonlijke gesprekken. Eindelijk kon er weer eens een degelijk evenement plaatsvinden. Daarna was het tijd voor het grote moment waarop de meeste aanwezigen lang hadden gewacht.

Voor de longlist juryleden Krista Noor en Esmeralda van Belle was het een hele kluif om de beste verhalen te selecteren. Tijdens de bekendmaking werd direct het juryrapport van de 35 longist deelnemers voorgelezen. Dat moment was voor de deelnemers uiteraard het meest zenuwslopend. Tijdens het aftellen van 35 naar 1 zijn er waarschijnlijk veel nagels gesneuveld. Vanaf de 25e nam de shortlist jury Elly Godijn en Johan Klein Haneveld het over. Zij maakten de uiteindelijke rangorde bekend. De winnaar van dit jaar werd Laurens Wittevronghel met zijn verhaal ‘As tot as.’ Patrick Berkhof eindigde met zijn verhaal ‘Het eerste bloed’ op de 2e plaats. Ook zeker niet slecht. En het leverde hem een publicatie op in de verhalenbundel.

Wil je de verhalen lezen? De 25 beste zijn prachtig samengevoegd in de bundel ‘Afvalligen’. Er staan ook twee bonusverhalen in van Krista Noor en Johan Klein Haneveld. De bundels Nevelkinderen, Zonderlingen, Nachtwakers en Achterblijvers gingen deze voor. De nieuwe bundel is te bestellen in de webshop van Godijn Publishing.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.