VOL! gebruik jij een aantekeningenboek?

geplaatst in: Jalvin, Nieuws | 0

Mijn oranje Leuchtturm1917 is vol. Missie volbracht dus hij kan de kast in. Jalvin en de magie van de Wold ligt bij de drukker. Tijdens het schrijven was dit oranje aantekeningenboek mijn trouw metgezel. Ik gebruik tijdens het schrijven altijd een aantekeningenboek. Waarom, vraag je je wellicht af. Gebruik jij er zelf een? En wat staat daar dan in? In deze video en blog leg ik het je uit.

Ik gebruik altijd een aantekeningenboek want ik wil niet altijd een computer of mobiel gebruiken. Zeker niet als ik in bed ligt en een flow aan ideeën komt voorbij. Dan vind ik het heerlijk om ‘ouderwets’ met pen en papier bezig te zijn. Ideeën komen bij mij niet altijd in woorden alleen. Ook teken ik vaak ideeën voor locaties etc. uit. Een plattegrond van een omgeving is altijd verrekte handig om bij de hand te hebben. Want in welke richting gaan je personages ook al weer, ligt er water, is er bos, zijn er bergen?

Ook is het leuk om nog eens terug te bladeren zodra je boek helemaal klaar is. Zeker na een paar jaar. Voor dit nieuwe boek kon ik zelfs aantekeningen uit 2003 eindelijk eens gebruiken. Zo zie je maar dat zo’n boek heel goed van pas komt. Daarnaast gebruik ik de illustraties in mijn aantekeningenboeken voor het schetsdossier. Deze krijg jij gratis bij je boekbestelling. Check it out!

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.