Patrick Berkhof is aanwezig tijdens de Midwinterfair Yule Fest in het Archeon

Midwinterfair – Yule Fest

geplaatst in: Nieuws | 0

Op de valreep nog even een beurs. Komend weekend, 7 en 8 december, staat Project Dizary op de Midwinterfair Yule Fest in het Archeon. Het belooft weer een gezellige boel te worden. En het decor van het Archeon is en blijft natuurlijk altijd geweldig rond deze tijd van het jaar.

Viering van het licht
Yule Fest is eigenlijk de viering van het licht. Je zou het niet zeggen, maar we krijgen vanaf nu weer meer licht per dag. Tijdens de Midwinterfair zijn er leuke ceremonies die laten zien hoe de mensen in bijvoorbeeld de prehistorie dit feest van het licht vierden.

Entertainment
Er valt genoeg te zien en te doen. Zo is er een roofvogelshow, diverse middeleeuwse theateroptredens, vuurspuwer, gouden eenhoorn, ridder demonstratie of wat dacht je van een cursus – zakkenrollen?!

Muziek
Maar natuurlijk is er ook muziek. Het terrein van het Archeon leent zich uitstekend voor mooie optredens. Zo vindt je bijvoorbeeld in de herberg optredens van Datura, Plunder, Seed, PerKelt en Harmony Glen. In het klooster sluit je aan bij de Balfolk workshop en luister je naar The Flask, Lemonaki, Coca & Gwendolyn. En ook in de Ijsstube en het badhuis vind je leuke optredens. Zoals van schrijfster Cathinca van Sprundel. Zij speelt ook schitterend harp.

Workshops
Laat je omgeven door licht in Gabs lichthuis, doe mee met de Larp-vereniging Expiato, leer Ierse dans met Rose Irish dance school, boogschieten, romijns gokken, luister naar het orakel of laat je gezicht beschilderen.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.