midwinterfair yule fest archeon 2019

Een gure wind joeg over de Midwinterfair in het Archeon

geplaatst in: Nieuws | 0

Net als voorgaande jaren hield de bezoeker de hand stevig op de knip. Niet verwonderlijk met een entreeprijs van €24,50 en €6 parkeergeld. En in dit weekend tussen de Sinterklaas en Kerst moest er misschien ook niet teveel van het publiek worden verwacht. Voor mij in elk geval de laatste keer dit Yule Fest.

10 uur voor 1 verkoop
En dat is best jammer. De sfeer is altijd geweldig en het decor van het Archeon zorgen voor ontzettend veel gezelligheid. Voor de standhouder is er dan gratis koffie, thee en soep. Maar als je 2 dagen op je benen staat en je ziet alleen maar bezoekers aan je stand voorbijglijden, dan is dat weinig motiverend. Op andere festivals blijft er nog wel eens iemand staan om mijn verhaal aan te horen. Maar, nee. Bijna met angst in de ogen, denkend aan de droevig geplunderde portemonnee na binnenkomst, renden de bezoekers voorbij. Het is bijna respectloos als je nagaat dat een standhouder ook flink wat tijd bezig is geweest een stand netjes op orde te krijgen. De zondag was helemaal drama – 10 uur bezig geweest om 1 boek te verkopen is de moeite niet meer.

Foto’s
Gelukkig stond ik naast een aantal gezellige standhouders en raakten we geregeld met elkaar in gesprek. Vooral rond een uurtje of 16:00, toen het publiek langzaamaan weer op huis aan ging. En we hadden genoeg tijd voor praatjes, we hadden nog 4 uur (zaterdag duurde het tot 20:00) te doden. In de tussentijd heb ik nog een aantal leuke foto’s gemaakt, die zie je hieronder.

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.