demons of myrade, patrick berkhof, demonen van myrade

Zoek de verschillen

geplaatst in: Demons of Myrade, Dizary 2, Nieuws | 0

Een nieuw boek, een nieuwe cover. Hoewel… voor Demons of Myradé was het anders. Die cover bestond al voor de Nederlandse versie Demonen van Myradé uit 2019. Toch kon ik het niet laten om een klein beetje aan de illustratie te trekken en te duwen. En als je de kans krijgt, waarom ook niet? Toen mijn 2e boek verscheen was ik er tevreden over. Ik won zelfs de publieksprijs bij de Indie Awards voor beste boek cover. Anno 2022 wilde ik toch een paar details aanpakken.

Hoe dan ook – de Engelse vertaling van mijn 2e boek is een feit. Demons of Myradé is verschenen en vanaf nu officieel verkrijgbaar. Net als a Hero’s Mark is ook dit boek in een beperkte oplage in hardcover verkrijgbaar.

demons of myrade, patrick berkhof, demonen van myrade
Bestel de limited edition in de webshop €24,95

Het was eigenlijk heel simpel: voor de hardcover moest de illustratie, zeker aan de randen, veel groter worden. Bij een dergelijk boekdruk wordt de cover een klein beetje om het karton van de kaft heen gevouwen. De oude illustratie was daar veel te klein voor en moest rondom 5cm groter. Dus het was een mooie gelegenheid om de illustratie een klein beetje op te frissen.

demons of myrade, patrick berkhof, demonen van myrade

Zo vond ik de piramide op de achtergrond iets teveel in de lichtgevende mist hangen. Dat heb ik wat teruggebracht en ik heb details aan de piramide toegevoegd, zoals lichtjes en bouwsels. Het leger op de voorgrond is een stuk kleiner geworden, de vliegmachine komt veel meer in beeld en die hond op de achterkant heeft zichzelf verplaats (eng beest). Op deze kleine plaatjes ga je de verschillen waarschijnlijk moeilijk zien. Ik zweer je dat de cover in het echt prachtig is geworden.

Hoe ik tot deze cover gekomen ben lees je in het artikel dat ik toen in 2019 scheef. Het ontstaan van een cover.

demons of myrade, patrick berkhof, demonen van myrade
De nieuwe grotere illustratie voor de hardcover

Hier lees je waar het eerst boek, a Hero’s Mark, over gaat.

a hero's mark, patrick berkhof, fantasy, young adults, townscaper

alle boeken van project dizary

Wat is de leesvolgorde? Hoe steken de boeken in elkaar? Waar moet je beginnen? In het volgende artikel leg ik het je uit.